top of page

Γνώρισε την ομάδα μας

 

Αφοσίωση. Εξειδίκευση. Πάθος για αυτό που κάνουμε!

Gerasimos Milathianakis

Γεράσιμος Μηλαθιανάκης

Λογοθεραπευτής

Εξειδίκευση στις διαταραχές σίτισης και κατάποσης

 

Ο Γεράσιμος Μηλαθιανάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σπούδασε στο Τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πάτρας από όπου αποφοίτησε το 2010. Το 2015 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από το 2019 έως και σήμερα εκπονεί τη Διδακτορική του Διατριβή επίσης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενηλίκων.
Ειδικεύεται στις διαταραχές σίτισης και κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες, έχοντας συμμετάσχει σε ένα μεγάλο εύρος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικά με τις δυσκολίες αυτές.

Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά πρωτόκολλα, τόσο για τη διερεύνηση των διαταραχών σίτισης και κατάποσης, όσο και για την μελέτη ευρύτερων δυσκολιών που σχετίζονται με την Επιστήμη της Λογοθεραπείας.
Έχει διατελέσει μέλος του Εργαστηρίου Διεπιστημονικής Προσέγγισης για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής (QoLab) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LAHERS), σε συνεργασία με τα οποία εκπονήθηκαν και διάφορες άλλες δράσεις πέραν του ερευνητικού πεδίου. Επίσης διδάσκει σε ετήσια βάση την ενότητα "Διαταραχές σίτισης και κατάποσης" στο τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ως προσκεκλημένος ομιλητής. 

Την περίοδο 2019-2022, συνεργάστηκε, ως επισκέπτης λογοθεραπευτής με την ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου εξέταζε και παρακολουθούσε ασθενείς με διαταραχές στην κατάποση.

Από τον Αύγουστο του 2022, διαμένει και εργάζεται στο Ντουμπάι, ως Senior Speech Therapist, Feeding and Swallowing Specialist σε ένα από τα πιο εξειδικευμένα παιδιατρικά κέντρα αποκατάστασης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Τέλος, ο Γεράσιμος Μηλαθιανάκης είναι επιστημονικός υπεύθυνος του NFS Lab.

  • LinkedIn
Maria Avanidi

Μαρία Αβανίδη

Παιδίατρος

Εξειδίκευση στην παιδοαλλεργιολογία

H Αβανίδη Μαρία, είναι Παιδίατρος στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου κ γεννήθηκε. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ηρακλείου τον Ιούνιο του 1989 . Ακολούθως φοίτησε και έλαβε πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βάρνας, Βουλγαρίας το 1996, με βαθμό "λίαν καλώς" ( 8,33 ).

Μιλάει Αγγλικά, Βουλγαρικά και στοιχειώδη Ιταλικά. Αναγνώρισε τον τίτλο Σπουδών της ως ισότιμου και αντιστοίχου προς τα χορηγούμενα πτυχία από τα τμήματα Ιατρικής των Σχολών Επιστημών Υγείας των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ( Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α ) το 1999. Τον Φεβρουάριο του 1999 αποκτά την Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος. Ολοκλήρωσε την Ειδίκευσή της στην Παιδιατρική, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης όπου έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας το 2008. Έχει 18μήνη θητεία ως υπεράριθμη ειδικευόμενη παιδιατρικής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου. Το 2017 ολοκλήρωσε και έλαβε τον Μεταπτυχιακό τίτλο στην Παιδιατρική Διατροφή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στην Αμερική. Από τον Οκτώβριο του 2017 είναι μέλος της Μονάδας Αλλεργιολογίας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ως παιδίατρος, επιστημονικός υπότροφος. Μεταπτυχιακός τίτλος στην αξιολόγηση και διαγνωστικά Τεστ, για άτομα με Διαταραχή Φάσματος Αυτισμού (ADOS, ADI-R) και την πρώιμη ανίχνευση Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος, σε παιδιά μικρής ηλικίας με τη δοκιμασία ‘’ΠΑΙΣ’’ Ολοκλήρωση του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας με τίτλο: ΄΄Παιδιά και έφηβοι στις ημέρες Covid-19 κοινωνική / συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα΄΄. Μεταπτυχιακός τίτλος στον θηλασμό και την διατροφή στα βρέφη και νήπια στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου ( LUDWIG-MAXIMILIANS-UNIVERSITAT MUNCHEN ) ολοκλήρωση του τον Νοέμβριο του 2021.

Έχει συμμετάσχει έως σήμερα σε πάνω από 100 Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, με δημοσιεύσεις σε έγκυρα Διεθνή Επιστημονικά Ιατρικά βιβλία κ Περιοδικά.

  • LinkedIn
Anastasia Markaki

Αναστασία Μαρκάκη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Διατροφής

Η Αναστασία Μαρκάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Διατροφής στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Η κ. Μαρκάκη έχει πτυχίο Διατροφολόγου, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διατροφή και Μεταβολισμό από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκωτίας και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Εκτίμηση θρέψης Νεφροπαθών ασθενών τελικού σταδίου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συμμετέχει στην “Ομάδα Εργασίας για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD) και την “Επιστημονική Επιτροπή για την Κλινική Διατροφή” της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ). Έχει πολυετή εκπαιδευτική, κλινική και ερευνητική εμπειρία σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα σχετικά με το αντικείμενο της Διατροφής και  της Διαιτολογίας. Το συγγραφικό της έργο αφορά σε εκπαιδευτικά συγγράμματα και επιστημονικές δημοσιεύσεις, ήτοι 2 εργαστηριακούς οδηγούς, επιμέλεια μετάφρασης δύο βιβλίων από τα αγγλικά, 33 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά με κριτές (h-index: 14, ετεροαναφορές 6300) και 120 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην Εκτίμηση της θρέψης και ποιότητας ζωής ασθενών με χρόνια νοσήματα (νεφροπαθών τελικού σταδίου, καρκινοπαθών, κιρρωτικών κλπ), στην Ανίχνευση του Διατροφικού Κινδύνου και τη Διατροφική Υποστήριξη Υποθρεψίας χρόνιων ασθενών, στην τεκμηρίωση της Μεσογειακής/Κρητικής διατροφής στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη χρόνιων νοσημάτων με έμφαση στις νεφροπάθειες και στη Διατροφογενετική για εξατομικευμένη διατροφική παρέμβαση. Έχει επιβλέψει άνω των 50 πτυχιακών εργασιών, 3 μεταπτυχιακές εργασίες, ενώ είναι επιβλέπουσα 3 διδακτορικών διατριβών.   

  • LinkedIn
Lambros Mathioudakis

Λάμπρος Μαθιουδάκης

Λογοθεραπευτής

Εξειδίκευση σε νευρολογικές διαταραχές παιδιών και ενηλίκων

Ο Λάμπρος Μαθιουδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το 2006 ολοκλήρωσε της προπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Νευροεπιστήμες στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη συνέχεια το ερευνητικό του ενδιαφέρον στράφηκε στον τομέα της Νευρογενετικής, όπου και πραγματοποίησε τη διδακτορική του διατριβή στο εργαστήριο  Νευρολογίας – Νευρογενετικής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2022.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συνέχισε την κλινική του δράση ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε και εφάρμοσε διάφορες τεχνικές Μοριακής και Κυτταρικής βιολογίας καθώς και Γενετικής με στόχο τη διερεύνηση γενετικών παραγόντων σε ασθενείς με νευροεκφυλιστικά νοσήματα εστιάζοντας σε ανοιακούς ασθενείς με διαταραχές λόγου. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε διεθνή συνέδρια με ανάλογες παρουσιάσεις. Συνεργάζεται με πολλούς αξιόλογους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Νευροεπιστημών, της Federation Neuroscience Society (FENS) και της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ).

Τα τελευταία πέντε έτη πραγματοποιεί διαλέξεις στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μοριακή Βάση Νοσημάτων του Ανθρώπου», του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα «Μοριακή βάση διαταραχών αυτιστικού φάσματος» και «Μοριακή βάση της Μετωποκροταφικής Άνοιας και συνοδών διαταραχών» στα πλαίσια του μαθήματος Νευροψυχιατρικά νοσήματα.  

Εργάζεται σαν ιδιώτης κλινικός με έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης εδώ και 15 χρόνια και ειδικεύεται σε νευρολογικά περιστατικά αναπτυξιακά ή επίκτητα και την αντιμετώπιση της δυσφαγίας. Ακολουθεί διεπιστημόνικη προσέγγιση της δυσφαγίας συνδυάζοντας κλινικές και εργαστηριακές μεθοδολογίες.

  • LinkedIn
Eirini Papadimitriou

Ειρήνη Παπαδημητρίου

Παιδίατρος 

Εξειδίκευση στην  Αναπτυξιακή και

Συμπεριφορική παιδιατρική

H Ειρήνη Παπαδημητρίου ξεκίνησε τις σπουδές της από τα ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Αθηνών το 1986 και αποφοίτησε το1990. Ακολούθως, συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία πήρε την ειδικότητα της Παιδιατρικής το Φεβρουάριο του 2006 από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. To 2022 oλοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα: «Aφηγηματικές δεξιότητες σε παιδιά με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας”. 

Από την έναρξη των σπουδών της ως φυσικοθεραπεύτρια το ενδιαφέρον της ήταν στραμμένο στην Αναπτυξιακή και Συμπεριφορική Παιδιατρική οπότε, το Σεπτέμβριο του 2006 μετακόμισε με την οικογένεια της στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με σκοπό την μετεκπαίδευση της στην Αναπτυξιακή και Συμπεριφορική Παιδιατρική στα Royal Childrens Hospital και Eastern Health CAMHS.

Έχει δουλέψει ως φυσικοθεραπεύτρια παίδων, κυρίως με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση (NDT), στο παιδικό κέντρο φυσικοθεραπείας Αθηνών και στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων όπως επίσης και ως ιδιώτης. Από το Νοέμβριο του 2009 δουλεύει ως αναπτυξιακή παιδίατρος στο ιδιωτικό της ιατρείο όπου βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Δίδαξε το μάθημα του Αυτισμού στο Διδασκαλείο Προσχολικής Ηλικίας του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου, για το εαρινό εξάμηνο του έτους 2011-2012. Επιπλεόν, δίδαξε ως επιμορφώτρια Παράλληλων Στηρίξεων (ΠΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) τα μαθήματα Αυτισμός, παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες και παιδιά με νοητική υστέρηση. Επίσης είναι εκπαιδεύτρια γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού (sygnet).

Στα πλαίσια εθελοντισμού, συνεργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης με το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων (πέντε έτη) και ως εξωτερικός συνεργάτης της παιδιατρικής κλινικής του Βενιζελείου Πανανείου Νοσοκομείου Ηρακλείου έως και σήμερα. Επίσης, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ηρακλείου και στην παιδιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ.

Η κ.α. Παπαδημητρίου είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τον Αυτισμό και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής. Τέλος, έχει συμμετάσχει στην συνδιοργάνωση των κλινικών φροντιστηρίων του ΕΕΔΑΑΦ και της Ελληνικής Εταιρίας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικης.

  • LinkedIn
Niotakis Giorgis

Γιώργης Νιωτάκης

 

Παιδίατρος Παιδονευρολόγος

O Γεώργιος Νιωτάκης είναι Παιδίατρος-Παιδονευρολόγος. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1999.  Απέκτησε την ειδικότητα της Παιδιατρικής το 2008 από το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εν συνεχεία, ειδικεύτηκε περαιτέρω στην Παιδιατρική και Νεογνολογία στο Λανκάστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, την περίοδο 2008-2009 και Παιδιατρική στο King’s College Hospital στο Λονδίνου του Ηνωμένου Βασιλείου, την περίοδο 2009–2010. Εξειδικεύτηκε στην Παιδονευρολογία στο Λονδίνο στο King’s College Hospital, Evelina Children’s Hospital και Great Ormond Children’s Hospital, από το Μάρτιο 2010 έως το Σεπτέμβριο 2013. Από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2022 εργάστηκε ως  Επιμελητής A’ ΕΣΥ στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Υπεύθυνος Παιδονευρολογικού Ιατρείου του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Από τον Ιανουάριο του 2023 δουλεύει ως Παιδονευρολόγος σε εξωνοσοκομειακή βάση, στο Ηράκλειο Κρήτης, και διατηρεί την συνεργασία του με την Παιδιατρική Κλινική και τη ΜΕΝ Νεογνών, του «Βενιζελείου» Νοσοκομείο Ηρακλείου.

  • LinkedIn
Simos Batzios

Συμεών Μπάτζιος

Εργοθεραπευτής 

Εξειδίκευση στις διαταραχές σίτισης

O Συμεών Μπάτζιος είναι εργοθεραπευτής, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ από το 2021 πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Εργοθεραπείας του Jönköping University της Σουηδίας. Στο πλαίσιο της Κλινικής του Άσκησης, εργάστηκε σε σημαντικούς φορείς υγείας και εκπαίδευσης για το παιδί, όπως είναι η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και το 9ο Ειδικό Σχολείο Αμπελοκήπων. Κατά τη λήξη των σπουδών του, συμμετείχε ως εργοθεραπευτής σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα απασχόλησης στο Βερολίνο (1 χρόνο) και τη Λυών (6 μήνες), στους τομείς της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ατόμων με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές στο σπίτι και τη κοινότητα.

Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Αθήνα σε εξειδικευμένες θεραπευτικές δομές με αναπτυξιακές και μαθησιακές αναπηρίες και ως εκπαιδευτής στο Τμήμα Βοηθών Εργοθεραπείας του ΙΕΚ Αμπελοκήπων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορες προσεγγίσεις όπως είναι η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (SI), η Εντατική Αλληλεπίδραση και η Αναπτυξιακή Κίνηση Sherborne, αλλά και διάφορες θεματικές όπως είναι η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση αυτιστικών ατόμων και οι σύγχρονες, επιστημονικά τεκμηριωμένες, εργοκεντρικές παρεμβάσεις. 

Παράλληλα, παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες Σίτισης σε παιδιά με αναπτυξιακές αναπηρίες βασισμένος στο πρόγραμμα SOS Approach to Feeding και σε βασικές αρχές της εργοθεραπευτικής θεωρίας. Τον Νοέμβριο του 2021, πραγματοποίησε προφορική ανακοίνωση στο Συνέδριο του οργανισμού Occupational Science Europe με θέμα "Δικαίωμα Έργου για παιχνίδι, εμπλοκή και το αυτιστικό παιδί", ενώ τον Οκτώβριο του 2022 συντόνισε ένα εργαστήριο με θέμα "Είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για την Εργοθεραπεία προσέγγισης νευροποικιλότητας;" στην Ετήσια Συνάντηση του οργανισμού ENOTHE στην Τυφλίδα (Γεωργία). Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.

  • LinkedIn
Olga Grafakou

Όλγα Γραφάκου

Παιδίατρος 

Εξειδίκευση στα μεταβολικά νοσήματα

Η Όλγα Γραφάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και απέκτησε την παιδιατρική ειδικότητα απο την Πανεπιστημιακή Κλινική του Ν. Παίδων Π. και Α. Κυριακού (Αθήνα). Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στα ενδογενή μεταβολικά νοσήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Saint Radboud και στο NCMD (Nijmegen Center for Mitochondrial Diseases) στο Nijmegen της Ολλανδίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης. Από το 2008 έχοντας οργανική θέση στο ΕΣΥ (Κ.Υ. Σπηλίου) έγινε επιστημονική συνεργάτιδα της Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου και επιστημονική υπεύθυνη του παιδιατρικού ιατρείου κληρονομικών μεταβολικών νοσημάτων. Τον Ιανουάριο του 2022 ανέλαβε το Ιατρείο Ενδογενών Διαταραχών Μεταβολισμού στην Κλινική Γενετικής του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία Κύπρου.  Πάνω στο αντικείμενο των ενδογενών μεταβολικών νοσημάτων έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων, έχει δώσει διαλέξεις σε παιδιάτρους και ειδικευόμενους παιδιατρικής, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και συλλόγους ασθενών και έχει στο ενεργητικό της ελληνικές και διεθνείς ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Βιοηθική, είναι μέλος της SSIEM (Society for the Study of Inborn Errors of Metabolism) και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης των Ενδογενών Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.Ε.Μ.Ε.Μ.Ν.)

  • LinkedIn
Maria Maragkoudaki

Μαρία Μαραγκουδάκη

Παιδίατρος - Παιδογαστρεντερολόγος

Η Μαρία Μαραγκουδάκη είναι Παιδίατρος- Παιδογαστρεντερολόγος και Επιμελήτρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου “ La Sapienza”- Ρώμη- Ιταλία. Ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρμένων Ν. Ρεθύμνου υπαγόμενο στο Κ.Υ. Σπηλίου (11.2004 – 02.2006). Εργάστηκε ως Ιατρός σε Ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα του Ηρακλείου (05.2006 – 11.2006) και (05.2007 – 11.2007). Απέκτησε την Ειδικότητα Παιδιατρικής το 2012. Εκπαιδεύτηκε στις ενδοσκοπήσεις ανώτερου και κατώτερου πεπτικού, pHμετρία, μανομετρίες οισοφάγου και ορθού στη Β΄ Γαστρεντερολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (Διευθυντής Δ. Καραμανώλης) (08.2012 – 01.2013). Συμμετείχε στις εργασίες (κλινικές, εκπαιδευτικές, και ερευνητικές) της Μονάδας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας της Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία ως επιστημονικός συνεργάτης και από τον Ιούλιο του 2013 ως επικουρική παιδίατρος για την απόκτηση εξειδίκευσης στη Παιδιατρική Γαστρεντερολογία και Ηπατολογίας (Διευθ. Καθ. Γ. Χρούσος) (02.2013 –09/2017). Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι Διδάκτωρ στην Α’Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική ΓΝ Ιπποκρατείου στη διδακτορική διατριβή: «Μελέτη της έκφραση των δεικτών πολυδυναμικότητας στις ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (Επιβλέπουσα καθηγήτρια Μ. Γαζούλη) (18/12/2018). Έχει διατελέσει επίσης επιστημονική συνεργάτης στο Ασκληπιείον Ηρακλείου και στη κλινική Μητέρα, για τις διαγνωστικές ενδοσκοπήσεις ανώτερου και κατώτερου πεπτικού (10.2017-10/2020). Από από τον Νοέμβριο του 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν Πανεπιστημιακή Υπότροφος της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑ.ΓΝΗ και εν συνεχεία Επιστημονική Συνεργάτης. Διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο ως Παιδίατρος -Παιδογαστρεντερολόγος στο Ηράκλειο Κρήτης (01/2018-10/2020) και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Επιμελήτρια στην Παιδιατρικής Κλινική του ΒΓΝΗ. Τέλος, πραγματοποιεί Τακτικό Παιδογαστρεντερολογικό Ιατρείο (πρωϊνό και απογευματινό) στο ΒΓΝΗ (21/10/2020- σήμερα).

  • LinkedIn
Pelagia Borgia

Πελαγία Βοργιά

Παιδίατρος-Παιδονευρολόγος-Επιληπτολόγος

Ολοκλήρωση  Ιατρικής  Σχολής  ΑΠΘ  το  1994. Λήψη μεταπτυχιακού  τίτλου  σπουδών  στις Βασικές  Επιστήμες  στο  Ιατρικό  Τμήμα  του  Πανεπιστημίου Κρήτης  (1997).  Ειδικότητα Παιδιατρικής  (2002). Διετής μετεκπαίδευση στην Παιδονευρολογία και στην Ηλεκτροεγκεφαλογραφία, Νοσοκομείο Robert-Debre στο Παρίσι και λήψη διπλώματος στην Επιληπτολογία  (Γαλλικό  Διαπανεπιστημιακό  Δίπλωμα  Επιληπτολογίας)  το  2005.  Λήψη διδακτορικού διπλώματος στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης (2005). Διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα μαθήματα της «Παιδονευρολογίας» και της «Παιδιατρικής» και για την κλινική άσκηση Παιδιατρικής  τα  χρονικά διαστήματα:  (2005-2014).  Άμισθη  εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης  της  Παιδιατρικής  κλινικής  (2005-2014)  για  τα παιδονευρολογικά  περαστικά. Λέκτορας Παιδιατρικής, Ιατρική σχολή  Πανεπιστήμιου Κρήτης (2014-2019). Υπεύθυνη της Μονάδας Παιδονευρολογίας της Παιδιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ (2014-2019). Υπεύθυνη για τη γνωμάτευση ΗΕΓ νεογνών, παιδιών και εφήβων στο Εργαστήριο Κλινικής Νευροφυσιολογίας του  ΠΑΓΝΗ  (2005-2019).  Υπεύθυνη  για  τη  διδασκαλία  του  κατ’  επιλογήν  μαθήματος  της Παιδονευρολογίας  του  9ου  εξαμήνου  του  οδηγού  σπουδών  της  Ιατρικής  Σχολής  του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005-2019). Οργάνωση της video-ΗΕΓκης μονάδας της Παιδιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και υπεύθυνη για τη γνωμάτευση των ΗΕΓ μακράς καταγραφής (2011-2019). Collaborrative Researcher of the Computational BioMedicine Laboratory (CBML), Institute of Computer  Science  (ICS),  Foundation  for  Research  and  Technology  -  Hellas  (FORTH)(2020-2021). Από  21/07/2020  συνεργαζόμενη  ερευνήτρια  του  Ινστιτούτου  Αγροδιατροφής  και Επιστημών Ζωής (Ιν.Α.Ζω) του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (Π.Ε.Κ.) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) Ιδιωτική άσκηση Παιδονευρολογίας από 2005 έως σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης. Γραμματέας της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Εταιρείας από το 2018. Μέλος του ΔΣ από το 2005 και αντιπρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ «Δικαίωμα στη Ζωή»  από το 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης. Άνω των 20 δημοσιευμένων επιστημονικών άρθρων σε  διεθνή  περιοδικά  με  IF.  Κριτής  σε  επιστημονικά  περιοδικά.    Ιδιαίτερο  επιστημονικό ενδιαφέρον  εκτός  από  τη  γενική  παιδονευρολογία,  η  παιδική  επιληψία,  η  γενετική  της επιληψίας, τα νευρογενετικά νοσήματα και η νωτιαία μυϊκή ατροφία.

  • LinkedIn
Eirini Zouridi.jpg

Ειρήνη Ζουρίδη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ειδίκευση στην παιδιατρική διατροφή

Η Ειρήνη Ζουρίδη ξεκίνησε με τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας στο ΑΤΕΙ Κρήτης. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Παιδιατρική Διαιτολογία στο πανεπιστήμιο του Plymouth, της Αγγλίας.

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το μεταβολισμό, τη Low FODMAP Diet & the Get Permission approach.

Κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η διατροφή σχετικά με το διαβήτη, τις γαστρεντερολογικές και διατροφικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ).

Ανά διαστήματα πραγματοποιεί παρουσιάσεις σχετικά με τη διατροφή προς ενημέρωση των παιδιών & των εφήβων σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πραγματοποιεί, επίσης, συνεδρίες διατροφικής εκπαίδευσης σε παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες δια ζώσης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως και διαδικτυακά.

  • LinkedIn
bottom of page